Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Decernarea premiilor Uniunii Scriitorilor din România

Decernarea premiilor Uniunii Scriitorilor din România
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 19.11.2018
12:00 pm

Location
Teatrul Dramaturgilor Români, Muzeul Național al Literaturii Române

Categories No Categories


În data de 19 noiembrie, începând cu ora 12:00, va avea loc decernarea premiilor Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2017, pentru cele șase filiale, la Teatrul Dramaturgilor Români, Muzeul Național al Literaturii Române (Calea Griviței, nr. 64-66).

Premiul Filialei de Traduceri Literare a Uniunii, pe anul 2017, va fi oferit domnului prof. dr. habil. Liviu Franga, Decanul Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, și editoarei Elena Lazăr, Directorul Editurii Omonia, pentru ediția Constantine P. Cavafy, The Poetic AlphabetSelection and introductory study: Liviu Franga. Epilogue: Jacques Bouchard. Edition in 12 languages under the care of Elena Lazăr and Liviu Franga. Volume illustrated with works by painter Gheorghe I. Anghel. Bucharest, Omonia Publishing House, 2017; 458 p.

Doamna Elena Lazăr va primi premiul pentru traducerea în limba română a 24 de poezii de Konstantinos Kavafis și editarea în condiții de excepție a volumului The Poetic Alphabet, iar domnul prof. dr. habil. Liviu Franga pentru inițierea întregului proiect, traducerea în latină a celor 24 de poeme și redactarea studiului introductiv. Premiile sunt finanțate de Fundația Inovații Sociale Regina Maria, înființată în anul 2010 de dr. Wargha Enayati împreună cu soția sa, Mitra Enayati.

Decernarea premiilor va avea loc sub formula laudatio (prelegerea referentului care a propus sau a fost desemnat) și responsum (o scurtă expunere din partea premianților).

La începutul lunii martie 2019, Filiala de Traduceri Literare a USR va organiza, colocviul Traducători de vis, în care premianții din anul anterior vor prezenta mai pe larg opera pentru care au fost premiați, dar și concepția lor despre traducere.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.