Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Expoziţie de aranjamente florale de tip Ikebana ,,Flori de… Florii” la Grădina Botanică ,,Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti

Expoziţie de aranjamente florale de tip Ikebana ,,Flori de… Florii” la Grădina Botanică ,,Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 31.03.2018 - 01.04.2018
12:00 am

Location
Grădina Botanică „Dimitrie Brândză

Categories No Categories


În acest weekend, pe 31 martie și 1 aprilie 2018, la Grădina Botanică ,,Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti va avea loc expoziția de aranjamente Ikebana „Flori de… Florii”. Evenimentul se va desfășura între orele 10:00 – 16:00.

În cadrul expoziției vor avea loc și câteva ateliere de creație pentru copii. Acestea se vor desfășura sâmbătă, 31 martie 2018, în clădirea Administrației, de la orele 11.00, 11.30 și 12.00.

Participarea la eveniment și la ateliere este gratuită, achitându-se doar biletul de intrare în Grădina Botanică. Înscrierile se pot face pe adresa de Facebook a Grădinii Botanice ,,Dimitrie Brândză”.

Ikebana are rădăcini foarte vechi, încă din secolului al VI-lea, când budismul a fost pentru prima dată introdus în Japonia, din China, prin Coreea. Cu această nouă religie, au fost construite temple pentru a găzdui sculpturi și picturi ale lui Buddha și ale altor zeități, iar daruri de flori, tămâie și mâncare au fost făcute acestor zeități la altarele templului.

Obiceiul de a oferi flori zeităților budiste a fost în curând combinat cu tradiția Shinto de a folosi butași din plante veșnic verzi pentru a atrage “kami” sau ființe superioare pe siturile sacre. În curând s-a născut un stil japonez de aranjare a florilor cunoscut sub numele de tatebana sau „flori în picioare”. În jurul secolului al X-lea, preoții budiști japonezi au început să aranjeze aceste flori în recipiente și să le pună pe altar împreună cu arzătoare de tămâie și sfeșnice. Odată cu trecerea timpului, apariția a numeroase școli de Ikebana a dus la diversificarea stilurilor de realizare a acestora, astfel încât astăzi unele par să nu mai aibă nimic în comun cu primele aranjamente Ikebana. Totuși, un element care unește cele 3.000 de școli care practică și învață azi această formă de artă tradițională japoneză este profunzimea spirituală.