Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Lunchtime seminar cu tema “In the shadow of eschatological narratives” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Lunchtime seminar cu tema “In the shadow of eschatological narratives” la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 10.05.2018
1:30 pm

Location
Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București

Categories No Categories


Joi, 10 mai 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București organizează un lunchtime seminar cu tema In the shadow of eschatological narratives, susținut de Ana Petrachebursier SSU-ICUB. Evenimentul va avea loc începând cu ora 13:30, în sala de seminare a SSU – ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Ana Petrache, doctor în filosofie, a studiat științe religioase la École Pratique des Hautes Etudes și științe politice la Universitatea din București. Și-a continuat studiile postdoctorale la „Fundația pentru cercetare și dialog inter-religios și intercultural” a Universității din Geneva. Teza ei de doctorat s-a concentrat asupra relației dintre religie și politică în Europa Occidentală din secolul al XX-lea. A fost publicată la Cerf 2017, cu titlul „Gaston Fessard, un chrétien de rite dialectique?”. Interesele sale actuale de cercetare includ teologia politică, dialogul inter-religios și ecumenic, filosofia politică, filosofia istoriei. În timpul studiilor de doctorat și postdoctorale, a fost implicată în mai multe proiecte de cercetare la Universitatea din Fribourg, Elveția și Institutul Catholique de la Méditeranée din Marsilia.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre lunchime seminar pot fi consultate aici.