Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Lunchtime seminar cu tema “The Mirror of the Moon and the Moon in the Mirror: Demetrios Triklinios’ on Lunar Theory”

Lunchtime seminar cu tema “The Mirror of the Moon and the Moon in the Mirror: Demetrios Triklinios’ on Lunar Theory”
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 07.06.2018
1:30 pm

Location
Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB

Categories No Categories


Joi, 7 iunie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București (SSU-ICUB), organizează un Lunchtime Seminar cu tema The Mirror of the Moon and the Moon in the Mirror: Demetrios Triklinios’ on Lunar Theory, susținut de Divna Manolova (Marie Skłodowska-Curie/POLONEZ 1 Fellow, University of Silesia/ SSU-ICUB Alumna). Evenimentul va avea loc începând cu ora 13:30, în Sala de Seminare a SSU-ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Dr. Divna Manolova și-a susținut teza de doctorat cu titlul Discourses of Science and Philosophy in the Letters of Nikephoros Gregoras în cadrul Departamentului de Studii Medievale al Universității Central Europene din Budapesta, în 2014.  În perioada studiilor sale de doctorat a fost membru al Centrului de Cercetare pentru Civilizațiile Anatoliene (Istanbul), precum și cercetător în cadrul Departamentului de Limbi Clasice al Universității Brown. Cercetările sale postdoctorale au continuat la New Europe College și la Institutul de Cercetare în Științele Umaniste de la Universitatea din București. Din 2017 este bursier Marie Skłodowska-Curie/POLONEZ 1 la Universitatea din Silezia din Katowice, Polonia. Cercetarea ei se concentrează asupra culturii intelectuale medievale târzii, în special asupra istoriei științelor matematice și a filosofiei.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre lunchime seminar pot fi consultate aici.