Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Lunchtime seminar “Filmmaking and Philosophizing without Theory: Herzog and Wittgenstein”

Lunchtime seminar “Filmmaking and Philosophizing without Theory: Herzog and Wittgenstein”
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 29.11.2018
2:00 pm

Location
Sala de Seminare a SSU-ICUB

Categories No Categories


Joi, 29 noiembrie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează, în cadrul seriei Lunchtime Seminar, prelegerea Filmmaking and Philosophizing without Theory: Herzog and Wittgenstein, susținută de Mihai Ometiță. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în Sala de Seminare a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Mihai Ometiță este cercetător postdoctoral în filosofie și, în prezent, studiază percepția cinematografică în contrast cu percepția normală, concentrându-se pe acțiunea intenționată. A fost bursier postdoctoral la Colegiul Noua Europă și asistent universitar la Universitatea din East Anglia, unde și-a realizat teza de doctorat intitulată “Wittgenstein and the Problem of Phenomenology”, în care a investigat proiectul fenomenologic prezentat de Wittgenstein în manuscrisele sale din puțin cunoscuta „perioadă de mijloc” a Nachlass. Este co-editor al volumului Wittgenstein and Phenomenology (Routledge, 2018) și a publicat studii despre manuscrisele lui Wittgenstein legate de filosofia fenomenologică. Totodată, a organizat și a participat la numeroase conferințe internaționale din diferite țări, precum Belgia, Brazilia, Franța, Germania, Norvegia, Olanda, România și Marea Britanie.

Lunchtime Seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis atât pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, cât și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre Lunchime Seminar pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.