Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Lunchtime seminar „From the Density of Sense to the Density of the Sensible in the Early Modern Age”

Lunchtime seminar „From the Density of Sense to the Density of the Sensible in the Early Modern Age”
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 01.11.2018
2:00 pm

Location
Sala de Seminare a SSU-ICUB

Categories No Categories


Joi, 1 noiembrie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează, în cadrul seriei Lunchtime Seminar, prelegerea From the Density of Sense to the Density of the Sensible. The Emergence of Aesthetic Pregnancy from the Spirit of Hermeneutics in the Early Modern Age, susținută de dr. Alessandro Nannini, bursier al SSU-ICUB. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în Sala de Seminarii a SSU–ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Dr. Alessandro Nannini a studiat la Universitatea din Bologna, unde a obținut două titluri de master, în Filosofie (2009) și în Antropologie Culturală și Etnologie (2010). A obținut titlul de doctor în Filosofie de la Universitatea din Palermo (2015). A fost bursier al  universităților Halle-Wittenberg (2013), Palermo (2016) și Jena 2016-2017). În prezent, este membru al grupului de cercetare “Philosophie allemande au 18e siècle”, afiliat la Institut d’histoire des représentations et des idées dans les modernités, Ecole Normale Supérieure, Lyon. Interesele sale de cercetare sunt istoria intelectuală și estetica în perioada modernă timpurie, în special în Iluminismul german.

Lunchtime Seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre Lunchime Seminar pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.