Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Prelegerea „Distorsiuni cognitive în afecţiunile mentale”, susţinută de doctoranda Alina Cristina Chivu în cadrul seminarului „Conştienţă şi cunoaştere – o abordare interdisciplinară

Prelegerea „Distorsiuni cognitive în afecţiunile mentale”, susţinută de doctoranda Alina Cristina Chivu în cadrul seminarului „Conştienţă şi cunoaştere – o abordare interdisciplinară
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 08.05.2018
5:00 pm

Location
Sediul IRH-ICUB

Categories No Categories


Marţi, 8 mai 2018, Secţia de Ştiinţe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universităţii din Bucureşti (IRH-ICUB) organizează o nouă prelegere în cadrul seminarului „Conştienţă şi cunoaştere – o abordare interdisciplinară”. Prelegerea va avea loc începând cu ora 17:00, în sala de conferințe a sediului IRH-ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Tema prelegerii susţinute de doctoranda Alina Cristina Chivu, de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii din Bucureşti, este „Distorsiuni cognitive în afecţiunile mentale”. Alina Chivu va explica modul în care distorsiunile cognitive joacă un rol important în dezvoltarea şi persistenţa afecţiunilor mentale. În timpul prelegerii se va pune accent pe următoarele trei probleme: cele mai des întâlnite distorsiuni cognitive, afecţiunile mentale asociate cu ele şi intervenţiile computerizate folosite pentru evaluarea şi modificarea acestor distorsiuni.

Alina Cristina Chivu este doctorandă la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii din Bucureşti. Lucrează şi ca psiholog clinician şi este afiliată la Laboratorul de Ştiinţe Clinice Cognitive de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii din Bucureşti. Printre interesele sale de cercetare se află mecanismele cognitive aflate la baza anxietăţii şi intervenţiile computerizate folosite pentru a le modifica.

Seminariile „Conştienţă şi cunoaştere – o abordare interdisciplinară” sunt organizate de dr. Diana Stanciu, membru asociat al Secţiei de Ştiinţe Umaniste a Institutului de Cercetări din cadrul Universităţii din Bucureşti. Mai multe informaţii despre activitatea de cercetare a Dianei Stanciu pot fi găsite aici.

Mai multe informaţii despre seminariile „Conştienţă şi cunoaştere – o abordare interdisciplinară” sunt disponibile aici.