Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Prelegerea „Rețele de învățare computerizată profundă și neuroștiințele” la ICUB

Prelegerea „Rețele de învățare computerizată profundă și neuroștiințele” la ICUB
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 06.03.2018
5:00 pm

Location
Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București

Categories No Categories


Prelegerea „Rețele de învățare computerizată profundă și neuroștiințele”, susținută de dr. Liviu Badea în cadrul seminarului „Conștiență și cunoaștere – o abordare interdisciplinară”

Marți, 6 martie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București (IRH-ICUB) organizează o nouă prelegere în cadrul seminarului „Conștientă și cunoaștere – o abordare interdisciplinară”. Prelegerea cu tema „Rețele de învățare computerizată profundă și neuroștiințele”, susținută de dr. Liviu Badea, va avea loc la sediul IRH-ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1), în sala de conferințe, începând cu ora 17:00.

În cadrul prelegerii, Liviu Badea va explica faptul că rețelele de învățare computerizată profundă sunt modele foarte simple de rețele neurale folosite în informatică. Acestea au fost folosite cu mare succes în diferite domenii cum ar fi vederea computerizată, recunoașterea limbajului, procesarea limbajului natural, recunoașterea sunetului, filtrarea rețelelor sociale, traducerea computerizată, bioinformatică, realizarea de noi medicamente etc., unde au produs rezultate comparabile cu cele obținute de experții umani și uneori chiar superioare acestora. Chiar dacă au fost inspirate de rețele neurale reale, rețelele de învățare computerizată profundă diferă în mod semnificativ de rețelele reale din creierul uman. Cele două tipuri de rețele vor fi prezentate în contrast pentru o mai bună înțelegere a principiilor computaționale fundamentale ale creierului uman.

Liviu Badea este cercetător în informatică și director al Grupului de Studiu al Inteligenței Artificiale și Bioinformatică din cadrul Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică (ICI) din București. Principalele sale arii de cercetare sunt învățarea computerizată, bioinformatica (genomica cancerului) și neuroinformatica (analiza de date RMN funcțional în stare de repaus, conectomica funcțională).

Seminarele „Conștientă și cunoaștere – o abordare interdisciplinară” sunt organizate de dr. Diana Stanciu, membru asociat al Secțiunii de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București. Mai multe informații despre activitatea de cercetare a Dianei Stanciu pot fi găsite aici.

Mai multe informații despre seminarele „Conștientă și cunoaștere – o abordare interdisciplinară” pot fi consultate aici.