Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Prezentarea „Cartei etice a rețelelor sociale” la Centrul pentru Integritate Academică (CARFIA) al Universității din București

Prezentarea „Cartei etice a rețelelor sociale” la Centrul pentru Integritate Academică (CARFIA) al Universității din București
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 28.06.2018
6:00 pm

Location
Sediul CARFIA

Categories No Categories


Joi, 28 iunie 2018, Centrul pentru integritate academică (CARFIA) al Universității din București organizează prezentarea Cartei etice a rețelelor sociale, susținută de Horea Mihai Bădău, lect. univ. dr. la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, profesor-cercetător la Universitatea „Sophia-Antipolis” din Nisa, membru al Laboratorului de cercetare SIC. Lab Méditerrannée. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18:00, la sediul CARFIA (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Carta Etică a Rețelelor Sociale enunță 12 principii și soluții etice, care vizează subiecte intens dezbătute precum hate-speech-ulclickbait-ul, fenomenul  fake news, manipularea reputației online, transparența sau dreptul la replică. Conținutul Cartei Etice a Rețelelor Sociale se adresează tututor persoanelor care au un cont activ de Social Media, de la profesioniști în domeniul comunicării, până la jurnaliști, influențatori sau simpli utilizatori și are potențialul de a produce o schimbare benefică în comunicarea online.

Horea Mihai Bădău este autorul primului manual de Social Media și al primului manual de Jurnalism Online din România, autor al primei Teorii Social Media, validată la cel de-al XIV-lea Congres Științific al Societății Franceze în Științele Informației și ale Comunicării și publicată de SFSIC la Editura l’Harmattan, Paris, iulie 2015. Este titular al cursurilor de Social Media și de Jurnalism Online, la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, a Universității din București, al cursurilor de Comunicare în Rețelele Sociale, la Universitatea Sophia-Antipolis din Nisa, Facultatea de Litere, Departamentul Informație-Comunicare, Master 2 EMIC, Master 2 DISTIC, L3 și L1, profesor-invitat la Universitatea Franche-Comte, MontbelliardMaster 1 clasa A+ Produits et Services Multimedia.

Numărul de locuri la acest eveniment este limitat, iar persoanele interesate sunt rugate să confirme participarea până pe 26 iunie 2018 la adresa integritate@g.unibuc.ro.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.