Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

„Săptămâna Ariilor Protejate”

„Săptămâna Ariilor Protejate”
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 08.10.2018 - 14.10.2018
12:00 am

Location
Geoparcul Dinozaurilor, Țara Hațegului

Categories No Categories


În perioada 8 – 14 octombrie 2018, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, Geoparc Internațional UNESCO administrat de Universitatea din București, se alătură activităților ce marchează „Săptămâna Ariilor Protejate”. Evenimentul național care aduce NATURA mai aproape de public reunește 27 de administrații de arii protejate din România, parcuri naționale, naturale, situri Natura 2000, geoparcuri și rezervații naturale din 18 județe (Hunedoara, Mehedinți, Ilfov, Satu Mare, Cluj, Covasna, Suceava, Brașov, Alba, Vrancea, Arad, Dâmbovița, Vrancea, Neamț, Gorj, Bihor, Caraș-Severin).

„Săptămâna Ariilor Protejate” este un concept prin care ariile protejate sunt promovate în rândul publicului larg prin organizarea unor activități diverse (expoziții de fotografie, dezbateri, seminarii, proiecții de filme, excursii ghidate în arii protejate, activități de educație ecologică, concursuri etc.). Evenimentul face parte din proiectul „Oameni pentru Natură”, implementat de ProPark – Fundația pentru Arii Protejate și finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, care are ca scop „promovarea ariilor naturale protejate din România şi a oamenilor care lucrează în acest domeniu prin organizarea de evenimente adresate publicului larg”.

În județul Hunedoara, evenimentul „Săptămâna Ariilor Protejate” este organizat de Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, Geoparc Internațional UNESCO administrat de Universitatea din București și Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara împreună cu Parcul Național Retezat, Parcul Natural Grădiștea-Muncelului Cioclovina, Asociația Zarand, Fauna & Flora International, Asociația Peregrinus și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Direcției Silvice Hunedoara și al Primăriei Municipiului Deva.

Pornind de la ideea că într-o arie protejată trebuie să lăsăm doar urmele pașilor noștri, asemeni animalelor, evenimentul își propune să aducă în atenția publicului urme de animale ce au populat actualul teritoriu al județului Hunedoara de acum 70 de milioane de ani și până în prezent. Acesta este conceptul expoziției interactive intitulată  „Urme” în care vizitatorii sunt invitați să își testeze cunoștințele și să descopere informații interesante despre câteva dintre viețuitoarele de odinioară și din prezent.

Expoziția „Urme” a fost vernisată, în aer liber, luni, 8 octombrie 2018, în Piața Unirii din Deva, iar cei care nu au reușit să ajungă la eveniment, au posibilitatea să o viziteze, de luni până joi între orele 9.00 – 16.00 și vineri între orele 9.00 – 14.00, până la sfârșitul acestui an, la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Hunedoara (str. Aurel Vlaicu, nr.25, municipiul Deva).

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.