Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Săptămâna Culturii Britanice la Universitatea din București

Săptămâna Culturii Britanice la Universitatea din București
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 02.04.2018 - 04.04.2018
12:00 am

Location
Facultatea de Limbi și Literaturi Străine

Categories No Categories


În perioada 2-4 aprilie 2018 Universitatea din București continuă proiectul „Săptămânile Internaționale ale Universității din București” (SIUB) prin organizarea unor evenimente dedicate culturii britanice.

Fenomen complex și obiect de predare și cercetare al Departamentului de Engleză, Cultura Britanică este varianta originară a lumii anglofone, ei alăturându-li-se Cultura Americană, cea Canadiană și cea Australiană. Studiile Culturale Britanice se ocupă de instituțiile culturale, conceptele, valorile, practicile și habitudinile care au dat, în timp, prestigiul „britanicității”.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la Centrul de Studii Culturale Britanice al Universității din București în prezența conf. univ. dr. Sorin Costreie, prorector al Universității din București, prof. univ. dr. Mihaela Irimia, directorul Centrului de Studii Culturale Britanice, prof. univ. dr. Octavian Roske, directorul Catedrei de Engleză din cadrul Facultății de Limbi şi Literaturi Străine. De asemenea, la eveniment vor participa și reprezentanți ai Ambasadei Marii Britanei, dar și ai Consiliului Britanic Român.

Manifestările din program cuprind prezentări ale fenomenului literar actual, ale muzicii clasice și moderne sau postmoderne, ale culturii bazate pe socializing si convivialitate, toate ușor de identificat sub numele de “Britishness”.

Programul complet al evenimentelor poate fi consultat aici.