Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Săptămâna Culturii Lusofone la Universitatea din București

Săptămâna Culturii Lusofone la Universitatea din București
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 05.05.2018 - 11.05.2018
12:00 am

Location
Facultatea de Limbi și Literaturi Străine

Categories No Categories


Proiectul „Săptămânile Internaționale ale Universității din București” (SIUB) continuă în perioada 5-11 mai 2018 prin organizarea unor serii de evenimente dedicate culturii lusofone.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, 7 mai 2018, începând cu ora 10:00, în amfiteatrul „Titu Maiorescu” (Str. Edgar Quinet, nr. 5-7), odată cu expozițiile de fotografie intitulate „A minha rua” și „A vida e a morte da personagem”, prezentate de Silvia Vieira.

În programul dedicat culturii lusofone, Institutul Portughez de Artă Contemporană „Arte” și Asociația „Fala Portugues!” organizează prima ediție a Festivalului de scurt-metraje al Comunității Țărilor vorbitoare de Portugheză. Festivalul va debuta sâmbătă, 5 mai 2018, la Cinema „Elvira Popescu” (Bd. Dacia), începând cu ora 18:00. În cadrul evenimentului vor fi prezentate filme realizate de specialiști din țări precum Angola, Brazilia, Republica Capului Verde, Republica Guineea Bissau, Guineea Ecuatorială, Mozambic, Portugalia, São Tomé și Principe sau Timorul de Est.

De asemenea, pe parcursul acestei săptămâni, participanții vor putea lua parte la ateliere de scriere creativă, concursuri de limbă și cultură lusofone.

Săptămâna Culturii Lusofone este organizată de Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București, în colaborare cu Ambasada Portugaliei la București, Catedra „Fernando Pessoa” din București, Ministerul Afacerilor Externe din Portugalia, Institutul Portughez de Fotografie, Institutul Portughez de Artă Contemporană „Arte”, Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine și Asociața „Fala Portugues!”

Evenimentul este coordonat de conf. univ. dr. Adriana Ciama și lect. univ. dr. Sónia Mendes, cadre didactice la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine.

Programul complet al Săptămânii Culturii Lusofone la Universitatea din Bucureşti poate fi consultat aici.