Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Săptămâna Culturii Turce la Universitatea din București

Săptămâna Culturii Turce la Universitatea din București
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 26.03.2018 - 30.03.2018

Location
Facultatea de Istorie

Categories No Categories


Săptămâna Culturii Turce la Universitatea din București

În perioada 26-30 martie 2018 Universitatea din București continuă proiectul „Săptămânile Internaționale ale Universității din București” (SIUB) prin organizarea unor evenimente dedicate culturii turce.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la Sala de Consiliu a Facultății de Istorie în prezența E.S. Osman Koray Ertaș, Ambasadorul Republicii Turcia la București, a conducerii Universității din București și a conducerii Facultății de Istorie.

De asemenea, în deschiderea evenimentului, lect. univ. dr. Silvana Rachieru, directorul interimar al Centrului de Studii Turce din cadrul Universități din București, va susține prelegerea cu titlul „140 de ani de relații diplomatice româno-turce – primele patru decenii (1878-1918)”.

Săptămâna Culturii Turce este dedicată aniversării a 140 de ani de relații diplomatice româno-turce și are ca obiectiv familiarizarea publicului larg cu elemente importante ale culturii turce, pornind de la aspectele lingvistice, muzicale și cinematografice. Programul complet al Săptămânii Culturii Turce la Universitatea din București poate fi consultat aici.

Evenimentul este coordonat de lect. univ. dr. Silvana Rachieru, director interimar al Centrului de Studii Turce, și organizat de Centrul de Studii Turce și Cercul de Istorie Orientală din cadrul Facultății de Istorie a Universității din București, cu sprijinul Centrului Cultural Turc „Yunus Emre” din București.