Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Seminarul de Filosofie și Știință Modernă „București-Princeton”

Seminarul de Filosofie și Știință Modernă „București-Princeton”
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 28.06.2018 - 04.07.2018
12:00 am

Location
Bran

Categories No Categories


În perioada 28 iunie – 4 iulie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB, în parteneriat cu Centrul de Cercetare „Fundamentele modernității europene” și cu Departamentul de Filosofie din cadrul Universității Princeton organizează cea de-a XVII-a ediție a Seminarului de Filosofie și Știință Modernă Timpurie „București-Princeton”. Evenimentul va avea loc la Bran și se desfășoară în cadrul proiectului de cercetare Apariția si dezvoltarea fizicii matematice în contextul filosofiei experimentale (PNIII- P4-ID- PCE 2016-0228).

Seminarul București-Princeton este o întâlnire anuală interdisciplinară a cercetătorilor și studenților din domeniul gândirii moderne timpurii. Scopul seminarului este să creeze cadrul necesar pentru a discuta articole și idei prin discuții formale și informale, reading group-uri și mese rotunde. Sesiunile de dimineața sunt organizate sub formă de reading group, iar cele de după-amiaza dau participanților șansa de a-și discuta propriile interese de cercetare.

Printre vorbitorii invitați se numără Antonio Clericuzio (Roma Tre University), Sorana Corneanu (Universitatea din București), Daniel Garber (Princeton University), Dana Jalobeanu (ICUB), Silvia Manzo (National University of La Plata), Oana Matei (ICUB/ Universitatea din Vest „Vasile Goldiș” din Arad), Arnauld Pelletier (Université libre de Bruxelles), Tinca Prunea-Bretonnet (ICUB), Koen Vermeir (Université Paris Diderot/ ICUB).

Mai multe detalii despre cea de-a XVII-a ediție a Seminarului de Filosofie și Știință Modernă „București-Princeton” pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.