Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

The Permanent Seminar on Recent Phenomenology

The Permanent Seminar on Recent Phenomenology
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 31.10.2018
6:00 pm

Location
Sediul IRH-ICUB

Categories No Categories


Miercuri, 31 octombrie 2018, are loc prima întâlnire a seminarului permanent de fenomenologie (The Permanent Seminar on Recent Phenomenology). Seminarul este organizat de dr. Christian Ferencs-Flatz, cercetător la Universitatea din București, și va avea loc săptămânal, miercuri de la ora 18:00, la sediul IRH-ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr.1).

În ultimele decenii, cercetarea fenomenologică a fost împărțită într-o varietate de abordări teoretice care își revendică moștenirea în moduri mai mult sau mai puțin ambigue. Fenomenologia receptivă, fenomenologia analitică, fenomenologia feministă, post-fenomenologia, fenomenologia critică, neuro-fenomenologia, nouvelle phénoménologie și Neue Phänomenologie sunt doar câteva dintre versiuni. Seminarul își propune să abordeze scrierile programatice recente și, în cele din urmă, scrierile marginale din domeniul fenomenologiei, încercând o redefinire a practicii fenomenologice în filosofie, în contextul actual. Ca atare, seminarul are ca scop, pe de o parte să servească drept mijloc pentru stăpânirea unui domeniu care a devenit tot mai greu de ignorat; pe de altă  parte, contribuie la formarea unui grup de lucru solid al cercetătorilor interesați de confruntarea cu perspectivele contemporane ale gândirii fenomenologice.

Mai multe detalii despre acest eveniment pot fi accesate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.