Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Workshop cu tema ”Francis Bacon’s Sylva Sylvarum: an exercise in philosophical translation” la ICUB

Workshop cu tema ”Francis Bacon’s Sylva Sylvarum: an exercise in philosophical translation” la ICUB
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 17.01.2018 - 18.01.2018
12:00 am

Location
Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București

Categories No Categories


Workshop cu tema ”Francis Bacon’s Sylva Sylvarum: an exercise in philosophical translation” la Secția de Științe Umaniste a ICUB

În perioada 17 – 18 ianuarie 2018, Secția de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București (IRH-ICUB) organizează un workshop cu tema Francis Bacon’s Sylva Sylvarum: an exercise in philosophical translation. Evenimentul, organizat de Dana Jalobeanu, directorul Sectiei de Științe Umaniste a ICUB și Oana Matei, lector la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, va avea loc la sediul IRH-ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Evenimentul reunește la București membrii români, francezi și britanici ai echipelor implicate în proiectele de editare a „Sylva Sylvarum”. Astfel, în cadrul workshop-ului vor conferenția Elodie Cassan (Lyon), Claire Crignon (Paris), Daniel Garber (Princeton), Laura Georgescu (Groningen), Dana Jalobeanu (București), Sylvie Kleiman-Lafon (Paris), Alexandru Liciu (București), Oana Matei (UVVG Arad), Sandrine Parageau (Paris) și Doina Cristina Rusu (Groningen).

Atelierul cu tema Francis Bacon’s Sylva Sylvarum: an exercise in philosophical translation face parte dintr-o serie de workshop-uri exploratorii dedicate investigării lucrării lui Francis Bacon, Sylva Sylvarum. Întâlnirile precedente au fost organizate la Princeton (2012), Paris (2014), Berlin (2015) și București (2016). Scopul celui de-al cincilea workshop dedicat acestei teme este de a reuni membrii echipelor implicate în traducerile lucrării Sylva Sylvarum. Discuțiile se vor axa pe probleme de traducere și vocabular, dar vor fi abordate și probleme de interpretare filosofică a textelor.

Mai multe detalii despre cel de-al cincilea workshop din seria ”Sylva Sylvarum” pot fi consultate aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.