Căutare
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Facultatea de Matematică și Informatică

fmi.unibuc.ro
Conducere
Decan Conf. univ. dr.Radu Gramatovici radu.gramatovici@fmi.unibuc.ro

Prodecan Conf. univ. dr. Bogdan Alexe bogdan.alexe@fmi.unibuc.ro

Prodecan Conf. univ. dr. Cătălin Gherghe gherghe@fmi.unibuc.ro

Prodecan Prof. univ. dr. Florentina Hristea fhristea@fmi.unibuc.ro

Prodecan Conf. univ. dr. Sorin Stupariu stupariu@fmi.unibuc.ro

Departamente

Departamentul de Matematică
Prof. univ. dr. Ornea Liviu – director de departament
lornea@fmi.unibuc.ro

Departamentul de Informatică
Prof. univ. dr. Stefănescu Alin – director de departament
alin@fmi.unibuc.ro

Contact

Secretariat Evelina Coteneanu – Secretar șef evelina@fmi.unibuc.ro
secretariat@fmi.unibuc.ro +4021–314.28.63

Adresă Str. Academiei nr. 14, Sector 1, 010014, București

Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București este cea mai bună dintre cele de profil din țară, fiind clasificată în categoria A la domeniile Matematică (locul 3) și Informatică (locul 1).

Oferta curriculară cuprinde 6 programe de studii de licență (din care 1 program la distanță) în 3 domenii (Matematică, Informatică și Calculatoare și tehnologia informației), 12 programe de studii de master (din care 1 program în limba engleză, 1 program interdisciplinar și 1 program cu frecvență redusă) în 2 domenii (Matematică și Informatică), precum și studii doctorale în 2 domenii (Matematică și Informatică).

Facultatea dispune de o bază materială bine dotată, care include bibliotecă, 4 amfiteatre multimedia și alte 15 săli de curs și seminar (din care 8 săli multimedia), 15 laboratoare (din care laboratoare specializate de baze de date, rețele de calculatoare, dezvoltare de software, aplicații mobile, robotică, matematici aplicate și statistică, dar și laboratoare generaliste de informatică).

Studenții facultății beneficiază de burse subvenționate de stat, burse private și burse în străinătate. În timpul studiilor, studenții pot beneficia de burse Erasmus în universități din Italia, Franța, Finlanda, Germania, Suedia etc.

Facultatea colaborează cu instituții guvernamentale și companii din domeniile financiar-bancar, asigurări, tranzacții bursiere, dezvoltare de software, integrare de sisteme informatice, telecomunicații, precum și alte companii mari, cu divizii informatice proprii.

Angajabilitatea în domeniu a absolvenților facultății este foarte mare (peste 90%).

Corpul profesoral al facultății este implicat în proiecte de cercetare naționale și internaționale, membrii săi fiind recompensați cu numeroase premii și distincții (premii pentru articolele publicate, premii pentru activitatea de cercetare, premii ale Academiei Române etc).

Oportunitățile de carieră pentru absolvenții Facultății de Matematică și Informatică sunt numeroase, incluzând: actuar, analist financiar bancar, specialist sistem asigurări, statistician farmacolog, administrator baze de date, administrator rețele de date și de telefonie peste Internet (VoIP), analist software, consultant în informatică, proiectant sisteme informatice, inginer de sistem informatic, specialist IT, manager de proiect informatic, profesor în învățământul preuniversitar, profesor în învățământul universitar / cercetător științific, programator (sisteme enterprise, web și mobile) etc.

Noutăți

Informații Admitere

Vezi mai multe >

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.

Share This